Seleccionar página

Dotze participants i una previsió de 1.000 assistents als II Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres

por | 21 May 2014 | Agres

En aquestes segona edició, el concurs torna a comptar amb participants de primera divisió, com amb Juli Bayot (El Maestrat) i el seu gos “Xispa”, guanyadors de diversos concursos del Campionat de Catalunya, subcampió a Oñati (Euskadi) 2012 i subcampió del I Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres 2013. També estarà Miguel Díaz (l’Horta) que amb el seu gos “Ben” d’11 anys ha estat 3er classificat en el Campionat d’Espanya de l’Associació Border Collie de Trabajo en 2012.

El concurs està organitzat pel Col·lectiu l’Esquella, un grup d'agresans vinculats a la ramaderia i interessats a difondre i potenciar activitats culturals i esportives relacionades amb la renovació de l'agricultura. El col·lectiu espera una afluència de més de 1000 visitants, xifra a la qual ja es va aplegar en la primera edició celebrada al 2013.

Les regles de les proves són ben senzilles: seguint les ordres dels seus amos, els gossos han de conduir un ramat d'unes 20 o 25 ovelles a través de passadissos i tancats. Es disposaran de dos ramats més del mateix nombre i de la mateixa explotació (total, 60-65 caps de ramat, sense cues), a fi de poderlos reposar a cada concursant. El concurs s’estructura en dues parts, integrades per diverses proves. El jurat estarà compost per ramaders, veterinaris i persones amb experiència en aquest tipus de concursos, capacitades per valorar les diferents accions dels gossos. Els criteris que sol seguir el jurat per puntuar són: obediència a les ordres dels seus amos, eficiència dels moviments, bellesa de l'exemplar, absència d'agressivitat cap a les ovelles, etc.

Dissabte 24 activitats prèvies

Si bé el concurs es desenvoluparà diumenge 25de matí, al llarg del dissabte 24 tindran lloc a Agres (El Comtat) nombroses activitats paral·leles. El Grup Excursionista Les Caves ha organitzat a les 9 hores una marxa senderista per descobrir els assegadors (camins ramadres tradicionals) d’Agres i l Serra Mariola.

Per la vesprada, de 17:30h a 20:30h la plaça d’Agres acollirà un Mercat de productes locals, que comptarà a més amb diversos tallers. En concret un Taller de manualitats de Llana Guirra, un taller d’elaboració de formatge fresc de cabra, amb la tècnica artesanal de la “servilleta”. A més es presentarà una exposició de murals construïts pels xiquets i xiquetes de les escoles d’Agres i de la contornada. També a la plaça hi ha previst un sopar baix braç a partir de els 21:30 hores.

El II Concurs de Gossos de Ramat de la Valleta d’Agres (El Comtat) està organitzat pel Col·lectiu l’Esquella i l’Ajuntament d’Agres si bé compta amb nombrosos col·laboradors i patrocinadors.

Recomanat per: TOimprove agency i Portal Comarcal.

Més info:

http://www.facebook.com/ConcursAgres?fref=ts

http://concursvalletadagres.wordpress.com/

concursvalletadagres@yahoo.com

616 796 266

Anuncios
Cineapolis Ontinyent

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN