Seleccionar página

El Delegat del Consell es compromet a prestar suport a l’Ajt d’Antella per protegir l’Assut i concluir el nou PGOU

por | 17 Feb 2013 | Antella

"Hi ha diferents administracions implicades -Conselleria de Medi Ambient, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Ajuntament i Sèquia Reial del Xúquer (com propietària de l’assut) -, i del que es tracta és de fer un conveni perquè l’Ajuntament el puga gestionar-ho de manera legal ", ha indicat Rafael Soler.

En relació a l’elaboració d’un nou PGOU d’Antella, Soler ha indicat al final de la reunió, la qual s’ha prolongat des de les 10:30 fins les 12:00 hores, que es tracta "d’un tema important i alhora columna vertebral per a qualsevol municipi i per al qual buscarem que el consistori d’Antella compti amb una subvenció econòmica per part de la Diputació de València o de la Generalitat" per la seua elaboració.

Per la seua banda, l’alcalde d’Antella, Gustavo Montagudo (GdA), qui a l’igual que Soler ha valorat de forma "molt positiva i satisfactòria" el resultat de la reunió, ha apuntat al final de la mateixa que la gestió municipal del paratge del assut és una "reclamació històrica". Segons Montagudo, el delegat del Consell s’ha compromès "a que tot el procés administratiu -referent a aquest assumpte- quede resolt en aquesta legislatura", per la qual cosa la Conselleria de Medi Ambient agilitzarà els tràmits una vegada el consistori presente el seu informe davant la Generalitat.

"Error" en la supressió de les ajudes a la jove amb discapacitat

L’Ajuntament anuncia que es farà càrrec de les despeses farmacèutiques de la jove amb discapacitat que ha vist retallades les ajudes fins que es solucione "l’error”.

El tercer que no per això menys important dels punts abordats en la reunió de treball, en la qual també ha estat present la tinent alcalde d’Antella i regidora de Serveis Socials, Empar Estarlich (PSPV), ha estat el de la jove veïna de Antella que pateix paràlisi cerebral i una discapacitat del 98%, i que recentment ha vist retallades les ajudes de la Generalitat per a l’adquisició de medicaments en considerar que està capacitada per treballar.

Segons ha indicat Rafael Soler, "deu haver algun error, alguna cosa no està bé en aquest assumpte", ja que, segons va puntualitzar, "l’únic que ha de pagar aquesta família són 17 euros" dels més de 1.200 als quals ha de fer front de despesa farmacèutica anual. "El Consistori d’Antella tindrà tot el suport i col·laboració de la Generalitat i de la Conselleria de Sanitat per solucionar aquest delicat tema", ha sentenciat Soler.

Gustavo Montagudo, per la seua banda, ha anunciat que fins que se solucione aquest suposat "error administratiu o de liquiditat", l’Ajuntament d’Antella "es farà càrrec de les despeses que puga tenir la família de la persona afectada" o qualsevol altra en la mateixa situació, per a la qual s’habilitarà una partida específica en els pressupostos municipals del 2013 que aquest mateix mes preveu aprovar l’Ajuntament d’Antella. "En cap moment aquesta família es quedarà sense protecció. A més, el mateix Soler s’ha brindat a intervenir davant la Conselleria de Sanitat si és necessari per estudiar l’informe i trobar una solució definitiva", ha assegurat Montagudo. 

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN