Seleccionar página

Els voluntaris de la neteja litoral recullen 200 kg de residus

por | 26 Jun 2013 | Poble Nou de Benitatxell

En aquesta ocasió, la neteja subaquàtica es va concentrar en l’extrem nord de la platja, en les proximitats de la cala dels Testos. Des del Departament de Medi Ambient van agraïr la col·laboració als participants que de forma voluntària acudiren a la cita i feren possible l’activitat.

Els voluntaris van recollir les deixalles que els usuaris abandonen a la platja. Els residus dipositats eren fonamentalment plàstics, borses, gots, papers i una gran quantitat de puntes de cigarret. Quant a la neteja submarina, cal remarcar que les deixalles responien a l’activitat de vaixells. En aquesta ocasió, es va procedir a la neteja de la Cala dels Testos, per primera vegada.

La regidora de Turisme, Sílvia Mayans, va explicar que aquesta activitat té com a objectiu el foment del respecte pel medi ambient i el coneixement de l’entorn. Així, va recordar la responsabilitat de tots els usuaris i visitants de contribuir al manteniment de la zona litoral.

Com s’ha informat des de Turisme i Medi Ambient, la neteja litoral forma part del programa d’esdeveniments que el Consistori  ha de realitzar com a requisit per a l’atorgament de la bandera blava. Aquest condicionant té com a finalitat la conscienciació mediambiental i el coneixement de l’entorn. En eixe sentit, Mayans va avançar que durant els mesos d’estiu es plantejaran altres activitats d’educació ambiental i de promoció de l’entorn coster del municipi.

Simulacre de salvament

D’altra banda, el servei de socorrisme va realitzar un simulacre de salvament, durant el mateix matí de dissabte. Els banyistes van poder veure com s’efectuaven diverses tasques de salvament i rescat, tant terrestre com marí. 

Anuncios
Cineapolis Ontinyent

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN