Seleccionar página

Exposició antològica de Vicente Giner en la Casa de la Cultura de Xàtiva

por | 23 Ene 2012 | Xàtiva

El passat divendres, 20 de gener de 2012, a les 20 hores a la Casa de Cultura de Xàtiva es presentaba l’Exposició antològica de Vicente Giner, titolada LA LUZ VÍVIDA DEL COLOR, que plasma la dilatada trajectoria artística d’este reconegut pintor plàstic de Xàtiva.

L’exposició, fruit de la proposta d’un col.lectiu de pintors locals i avalada per la Regidoria de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Xàtiva pretén mostrar i reconeixer els mèrits, afecte i consideració que té la ciutadania cap a la llavor artística de Vicente Giner.

Les obres, distribuides per les 4 sales d’exposicions d’esta instal.lació cultural municipal, es podran visitar fins al dia 11 de febrer de 2012 en l’horari habitual.

Vicente Giner Valls naix a Castelló de la Plana el 15 de novembre de 1933. En 1946 s’establix definitivament amb la seua família a Xàtiva.

La seua pintura, sense equívoc, és realista, costumista, figurativa. No cal titubejar davant d’un impressionista ben format. Els seus temes costumistes, mariners llevantins, els seus paisatges, la presència de l’aigua i de les gents, la plasmació del clàssic, el gust palmari de la naturalesa plena, allò bell i allò doblement bell per fugaç, com la lluminària, resolt tot amb pinzellades xicotetes i soltes amb absència de contorns, els seus bodegons per a recreació, bàlsam i reflexió del propi artista i els seus caliginosos interiors són, en definitiva, reflex fidel de la seua idiosincràsia i estil artístic axiomàtic. Si en altre temps va experimentar la pintura negra amb quadros que esmenten la pintura  goiesca, cert és que prompte va buscar en la seua obra, tocat per la fonda empremta del sorollisme, l’efecte de la intensitat lumínica.

Entre els seus molts guardons destaquen en 1957 el Primer Premi i Medalla de Plata de Retrat de Xàtiva, el Premi de la Diputació de València en 1967, el Primer Premi Nacional de pintura de la ciutat de Xàtiva amb l’oli titulat Terres fondes en 1971, la Medalla d’Or “Picasso” atorgada per la ciutat de Màlaga en 1974, el Premi “Les Muguets” de Versoix (Suïssa) en 1981 com el quadro Pintant a Sorolla que va representar a Espanya en el Gran Premi de Nova York, ubicat en el Museu Municipal “l’Almodí” de Xàtiva, i la Creu de Mèrit Militar amb distintiu blanc en 1999 pel retrat de S. M. D. Juan Carlos I, donat a Capitania General de València.

EXPOSICIONS  PRINCIPALS  A  ESPANYA

Madrid, Barcelona, València, Bilbao, Saragossa, Burgos, Màlaga, Castelló, Palma de Mallorca, Sant Llorenç l’Escorial, etc…

EN  L’ESTRANGER

Ginebra (Suïssa), París (França), Dusseldorf (Alemanya), Nova York (EUA), Caracas (Veneçuela) on s’estén la seua obra en col•leccions particulars i sales d’art oficials. 

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN