Seleccionar página

II edició de la Fira de l’Oli d’Agres

por | 4 Mar 2013 | Agres

Diumenge es va llevar molt fred, però assolellat. A les nou del matí estaven totes les parades posades i el fluir de la gent va començar ben prompte. Tant agresans com visitants van poder gaudir d’un mati de comerç tradicional, els millors olis de les nostres comarques estaven presents i van omplir una plaça del poble que desbordava d’activitat. La gent va poder comprar Oli ecològic, oli convencional, oli aromàtic, oli de varietats autòctones, per suposat, i altres articles com ara embotits, saladures, fruites, plantes, artesania en fusta, quincalla, bijuteria,…

D’altra banda, es van convocar concursos d’elaboració de productes tan típics i nostres com ara Olives Adobades, All i Oli i Pericana, on els participants van poder mostrar les seves habilitats gastronòmiques tradicionals. Enric Beneito d’Agres va guanyar el de pericana, Enric Vicent de Gaianes el d’all i oli i Erundina Antolí d’Agres el d’olives adobades. Alhora es van torrar rosques de pa al foc per què qui vulguera poguera tastar el pa casolà amb l’Oli dels diferents expositors.

També, a mitjant matí es va fer una visita a una de les almàsseres tradicionals del poble on els interessats van comprovar cóm es fa l’oli a data d’avui dintre d’una almàssera tradicional. A continuació i arribant a la plaça, va tindre lloc el tast guiat d’olis, on es van poder tastar tots els olis presents a la Fira i on els experts, tant Juan de Olis l’Alqueria com Josep Ricard Olcina, van expressar tots els matisos i qualitats dels Olis presents, sent el resultat mitjà del tast immillorable, en paraules de tots dos.

En paraules de Mª Àngels Ferri i Josep Manel Francès, regidora i alcalde de l’Ajuntament d’Agres, l’objectiu de l’Ajuntament es va veure plenament complert ja que la dinamització comercial i venda directa de productes autòctons es va veure vastament recompensada per la resposta del públic en general i el balanç d’aquesta segona edició de la Fira de l’Oli va ser altament positiu. 

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN