Seleccionar página

La Diputació de València anima les dones a participar en el Circuit de Carreres Populars

por | 17 Mar 2016 | Valencia

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, ha presentat la XIX edició del Circuit de Carreres Populars de la Diputació, composta per un total de tretze proves, una més que en les edicions anteriors i que començarà el 3 d'abril.

Isabel García ha afirmat que «la filosofia paritària del circuit és perfecta», per la qual cosa fa una crida perquè «les dones esportistes, atletes i guerreres participen en el circuit i poder elevar així la participació femenina, que ronda de mitjana un 13% i que pot aconseguir en alguns casos un 25%».  A l'acte han assistit també la directora d'Esports de la Diputació, Ma Ángeles Medrano; la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; el gerent de l'empresa 42K Running, Guillermo Peñalver, així com alcaldes, regidors de l'àrea i persones vinculades al món de l'esport dels municipis valencians.  El Circuit està compost per tres mitges maratons, quatre grans fons, un 12km i cinc carreres 10km. El termini d'inscripció és de l'1 al 30 de març i els municipis participants són Moncada, Faura, Massamagrell, Gandia, Llíria, Canet, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Buñol, Cullera, Xàtiva i Xirivella. 

La diputada d'Esports ha explicat que el circuit «té la intenció de dinamitzar i vertebrar la multitud de carreres que se celebren en els municipis valencians cada cap de setmana, respectant la singularitat de cada prova». A més, Isabel García ha assegurat que s'afavoreix el turisme esportiu ja que «els atletes es desplacen a altres localitats i poden admirar la riquesa natural i arquitectònica dels pobles valencians».

La directora d'Esports de la Diputació, Ma Ángeles Medrano, ha informat que les xifres de participació en el circuit s'han consolidat durant els últims quatre anys, rondant així la xifra de 700 corredors que han finalitzat almenys huit proves del total, i des de l'organització assumeixen el repte d'incrementar la participació.  Medrano també ha anunciat que Faura acollirà la Primera Trobada Runner. La Vall de Segó ha tingut la iniciativa de crear una sèrie d'activitats complementàries a la carrera, a més de la Fira del Corredor que organitzen alguns municipis, entre les quals s'inclourien, per exemple, jornades formatives dirigides als corredors i a les persones interessades, des de diferents perspectives, com la nutrició, l'entrenament, etc. «L'objectiu és potenciar la convivència entre els atletes populars amb activitats com les ponències, una paella o carreres infantils», ha indicat Medrano.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN