Seleccionar página

La I Festa del vi i de la Fava dóna a conéixer dos dels productes més típics del Poble Nou de Benitatxell

por | 15 Abr 2013 | Poble Nou de Benitatxell

La Festa tindrà com a principals atractius un concurs de vins casolans –negres i blancs- elaborats amb raïm conreat al terme del Poble Nou de Benitatxell i una jornada tècnica i d’intercanvi d’experiències sobre les faves, adobada amb una oferta de tapes cuinades amb aquest mateix producte.  

Aquestes dues jornades pretenen difondre la cultura agrónoma local i posar en valor la qualitat dels seus productes, que tradicionalment han conreat i elaborat les famílies del municipi. D’aquesta manera, com ha explicat la regidora de Cultura, Sílvia Mayans, “podrem saber més sobre el vi i les faves, tan típiques a les nostres taules; intercanviar coneixements entre tècnics i llauradors de la comarca; i animar totes les persones que tinguen la seua hortalissa o el seu vi a participar en els dos concursos que inclou aquesta festa”.

La Festa començarà, el dissabte 20, amb el preludi del Concurs de vins: a les 10 h. començarà la recollida d’ampolles de vi a cada casa dels participants. El participant haurà d’omplir l’ampolla que, en eixe mateix moment, li lliure l’organització. Per la vesprada, hi haurà una xerrada sobre “El control de la maduració del raïm de vi”, impartida per Tonet Puig, al Centre Social. En acabar, s’oferirà un vi d’honor a tots els assistents.

  Els vins que podran participar han d’haver sigut elaborats amb raïm conreat al terme del Poble Nou de Benitatxell. Podran ser vins blancs o negres. Els vinaters hauran d’inscriure els seus vins a l’oficina de l’Agència de Desenvolupament Local o a la Biblioteca o mit) fins el dimecres 17, segons les bases.

El plat fort de la Festa tindrà lloc el diumenge 21. A partir de les 9 h. hi haurà esmorzar popular a la Plaça Nova, amb intercanvi d’experiències i mostra de faves locals i autòctones amb participació oberta.  Des de primera hora del matí, els bars i restaurants locals prepararan tapes tradicionals i elaborades i des de les 11 h. hi haurà música en directe.

De 10.30 a 12 hores hi haurà xerrades del coneixement tradicional i tècnic entorn al conreu de la fava. Jesús M. Rodriguez (EEA d’Elx) parlarà dels “Assajos realitzats amb el cultiu ecològic de faves”; Fermín Salcedo (Sa i Fresc) presentarà “El cultiu de la fava a l’Horta de València” i Rafael Laborda (professor de la UPV) remarcarà “la importància del manteniment de la biodiversitat en el control biològic de plagues”.  Seguidament, tindrà lloc el tast de vins del Concurs al Centre Social. A les 14.30 h. es procedirà al lliurament de premis del I Concurs de vins i al sorteig de premis dels bars i restaurants col·laboradors en la Festa de la Fava. 

La regidora de Cultura, Sílvia Mayans, ha animat “a participar a tots els poblers, a mostrar els productes de qualitat que fem a les nostres cases perquè és un atractiu gastronòmic molt interessant i indubtable per al nostre poble”. Tanmateix, la regidora ha volgut agrair “la iniciativa del concurs de vins a l’Associació de Veïns i la implicació dels bars i restaurants per mostrar les possibilitats de la fava, com a producte identificatiu”.

  

Anuncios
Cineapolis Ontinyent

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN