Seleccionar página

La Regidoria de Sanitat publica resultats de l’enquesta sobre adicció a les noves tecnologies a Sueca

por | 12 Jun 2012 | Sueca

Fa unes setmanes va concloure el Programa de Prevenció d’Addiccions a les Noves Tecnologies, que la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha impartit, tant als alumnes de 2n de Secundària, com als seus professors, pares i familiars, amb l’objectiu d’ensenyar als menors a utilitzar-les d’una manera responsable. Durant tot este temps, els tècnics encarregats del Programa han realitzat unes enquestes amb uns resultats que s’han conegut ara i demostren la seua importància “per la repercussió social que pot tindre el progrés i avanç de les telecomunicacions, els canvis que això implica i els riscos que tenen associats per als menors”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan. 

Com a dades a tindre en compte es pot concloure que, entre els nostres adolescents de 13 anys:

– El 96% té telèfon mòbil amb càmera i el 75% amb connexió a Internet. Majoritàriament, a l’edat de 9 o 10 anys tenen el seu primer mòbil, però hi ha un 17% d’adolescents que adquirix el mòbil abans dels 8 anys. El 77% han tingut més de 2 mòbils als 13 anys.

– Principalment se’l compren els seus pares o familiars, i solen gastar uns 10 euros al mes, encara que un 57 % gasta més de 10 euros i, entre ells, un 11% més de 40 euros al mes. Un 81% no sol discutir amb els seus pares pel gasto del telèfon mòbil.

– Encara que el 96% té videoconsola, DS o semblant, és cert que van apartant-la amb l’entrada del mòbil en les seues vides, per la qual cosa l’edat majoritària a què se la solen comprar els seus pares o familiars és abans dels 8 anys. Un 18% sol dedicar més de 10 hores a jugar durant la setmana.

– El 93% tenen ordinador amb connexió a Internet. El 62% es connecta tots els dies, però el 52% de les famílies no els controla l’horari de connexió. El 52% té l’ordinador en la seua habitació i un 21% es connecta més de 10 hores a la setmana. Normalment, un 80% no té discussions amb els seus pares pel temps dedicat a la connexió, encara que un 30% han deixat de realitzar tasques escolars per connectar-se a Internet.

– Un 57% d’adolescents s’han gitat o han dormit menys per connectar-se a Internet, i el 93% xateja en les xarxes socials, sent un 28% els que han xatejar amb gent desconeguda.

– El 44% participa en jocs online, sent un 12% els que han apostat o jugat a jocs d’atzar. Un 22% ha entrat en alguna ocasió en pàgines de continguts per a adults.

–  Un 38% el primer que fa quan arriba a casa després de classe és connectar-se a Internet, el 35 % és el primer que fa els caps de setmana només s’alça, i el 33% s’enfada o irrita si no aconseguix connectar-se quan vol.

 

Des del Departament de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament es consideren qüestions a tindre en compte pels usuaris adolescents, les següents:

1.- No fiar-se de la persona que vullga saber massa coses sobre tu. No has de donar  cap informació respecte a la teua família, sense parlar abans amb els teus pares.

2.- Si reps o veus alguna cosa desagradable o que et pareix rara, no tractes de seguir “investigant” pel teu compte, parla-ho amb els teus pares o professors.

3.- Si tens interés o intenció de trobar-te físicament amb alguna persona que has conegut a través d’internet, informa abans els teus pares i aconsella a qui vol conéixer-te que faça el mateix. No vages a soles mai a la cita, d’esta manera pots evitar alguna trobada desagradable.

4.- No entres mai en “llocs de pagament” que et sol·liciten el teu número de targeta de crèdit o que sol·liciten el teu nom o direcció.

5.- Si trobes un lloc on està escrit “accés prohibit a menors” respecta esta indicació.

 

Per la seua banda, les recomanacions a tindre en compte per als familiars, són les següents:

1.- Assegureu-vos que no passen molt de temps davant l’ordinador.

2.- Les persones, i no els ordinadors, hauran de ser els seus amics.

3.- Poseu l’ordinador en una sala comú, no en el dormitori del vostre fill/a.

4.- Apreneu prou sobre ordinadors per a poder disfrutar amb ells.

5.- Coneixeu a quins llocs de la xarxa entra.

6.- Assegureu-vos que se sent còmode per a fer-te preguntes.

7.- Procureu mantindre-los allunyats de sales de xat.

8.- Esbrineu i comenteu amb ells el que els agrada.

9.- Ajudeu-los a trobar un equilibri entre informàtica i altres activitats.

10.- Comproveu si té una pàgina web o un blog.

11.- Coneixeu els seus amics online igual que als de la vida real.

12.- Advertiu-los que la gent pot ser qui no pareix.

13.- Ensenyeu-los a exercitar el seu juí en el ciberespai igual que en el carrer.

14.- No reaccioneu de forma exagerada si acudix a vosaltres amb problemes.

15.- Acordeu estes regles i apegueu-les prop de l’ordinador. 

Anuncios
Cineapolis Ontinyent

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN