Seleccionar página

L’Ajuntament d’Alcoi reestructura el servei de neteja viària per a baixar el seu cost

por | 3 Nov 2011 | Alcoi

El Govern municipal alcoià, en el marc de les negociacions que està duent a terme amb les empreses concessionàries de serveis per tal de reduir les despeses que aquestes generen, ha arribat a un acord amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), encarregada de la neteja viària i de la recollida de residus, per tal de reestructurar-los de forma i manera que suposen una menor despesa per al consistori i que, a més, no suposen una minva en la seua qualitat i adequació. En total, els diversos canvis que s’aplicaran permetran a les arques municipals un estalvi anual de 175.000 euros.

Pel que fa a la neteja viària, es reduirà el número de persones que fan el servei de neteja manual o escombrat dels carrers -sobre tot el servei de reforç que es realitzava per les vesprades-, si bé es potenciarà l’ús del rec dels carrers amb mànega. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es demana un esforç a la ciutadania per què faça ús de les paperes i cendrers que hi ha als carrers i no els embrute innecessàriament. Ací cal fer esment a aquella dita: “no és més net qui més neteja sinò el que menys embruta”. Segons el Regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “tenir els carrers més nets no significa gastar-se més diners en neteja viària sinó embrutar menys”.

També s’ha reduït la despesa en recollida de restes i neteja dels paratges naturals. Segons el regidor de Medi Ambient, “tenim de concienciar-nos: els usuaris d’aquestos espais hem d’endur-se la brossa i tirar-la al contenidor més proper. És un benefici per a tots: per a la natura i per a l’ajuntament, és a dir, per a la ciutadania en general”.

Respecte a la recollida de residus, es manté el servei de recollida tal i com està. Únicament s’ha suprimit el servei que prestava l’Ecoparc mòbil. La poca utilització per part dels ciutadans unida a l’elevada despesa que això comportava ha conduït a prendre aquesta decisió.

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN