Seleccionar página

L’Alcúdia: Els Horts d’Oci, al complet

por | 24 Mar 2014 | L'Alcúdia

Es tracta d’una proposta de l’Ajuntament de l’Alcúdia, la qual té com a finalitat que les persones majors pensionistes completen part del seu temps lliure cultivant parcel·les agrícoles, tasca que els pot aportar molts beneficis i millores en la seua qualitat de vida, com ara exercitar la ment i el físic. 
 
En 2006 l’Ajuntament va condicionar 9 parcel·les d’entre 100 i 190 m² de la partida municipal d’El Castellet, amb una caseta per a les eines de camp i una aixeta per al reg. A hores d’ara, s’està treballant perquè el sistema de reg siga per degoteig i, amb aquestes tres noves adjudicacions a Vicente Miquel, Francisco Martínez i Aurelio Crespo, ja tenen llaurador tots els Horts d’Oci. 
 
En un primer moment, el reglament del Consell Agrari Municipal establia que les parcel·les s’adjudicaven per a un termini de 3 anys naturals, però a partir d’aquest any 2014, s’ha decidit que el contracte siga d’un any perquè tot aquell alcudià que reunisca les condicions establertes, puga gaudir d’aquesta proposta sense haver d’esperar tant de temps. 
 
A més de ser una bona proposta perquè els majors es distreguen en una activitat que coneixen i que vertaderament els agrada, totes les hortalises que cultiven són per als usuaris, això sí, tenen la responsabilitat de tancar i obrir les instal·lacions, la neteja dels corredors entre els nou horts i de mantindre i tornar la parcel·la en bon estat.  Als nous usuaris dels horts se’ls ha fet lliurament, a més de la clau de la parcel·la, d’un exemplar del Reglament del Consell AGRARI Municipal de l’Alcúdia.
 
En les fotos: Vicente Miquel i Aurelio Crespo han anat a visitar les seues parcel·les amb el regidor d’Agricultura, Josep Arocas.
 
Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN