Seleccionar página

L’Alcúdia forma els seus voluntaris en riuades i terratrèmols

por | 26 Oct 2011 | L'Alcúdia

La primera jornada va tindre lloc el dissabte 1 d’octubre, al barranc de Matamoros de l’Alcúdia, on es va dur a terme una pràctica sobre tècniques bàsiques d’auxili a persones en cas de riuada. El dissabte 15 d’octubre se celebrà la segona sessió, a la Casa de la Cultura, una jornada teòrica d’iniciació a actuacions en zones urbanes afectades per un terratrèmol. Esta última és l’inici d’una formació que continuarà l’any vinent, en la qual es realitzaran les pràctiques perquè els voluntaris de Protecció Civil de l’Alcúdia puguen actuar en rescats bàsics en situacions d’emergència produïdes per moviments sísmics.

Els dos cursos han sigut impartits pel sergent del Consorci Provincial de Bombers de València José Rodilla García, amb l’assistència de voluntaris de Protecció Civil d’Antella, Guadassuar, Carcaixent, Benimodo, Alginet i l’Alcúdia. Rodilla és especialista en intervencions en catàstrofes, Instructor de Salvament i desenrunament pel Ministeri de l’Interior Francés i ha tingut intervenció directa en 5 riuades i 7 actuacions internacionals en terratrèmols (El Salvador, Turquía, Alger, Indonesia i Paquistà…) com a responsable de la ONG Bombers Sense Fronteres.

Esta acció formativa forma part del Pla de Formació de Voluntaris en diferents tipus d’emergències i s’organitza a l’Alcúdia amb el suport de l’Ajuntament. De moment, i segons escrit (que vos adjuntem) de la Directora General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències, Irene Rodríguez, falten encara dos anys per a que “s’aborde” la redacció d’una guia per als plans d’Actuació Municipals. De moment, el Pla Especial front al risc sísmic, que va ser aprovat l’abril passat i va entrar en vigor en maig, encara està en fase d’implantació.

Anuncios
Cines Axion Xàtiva

ANUNCIOS

LO MÁS LEIDO HOY

SUSCRÍBETE A NUESTRO BOLETÍN